Automaattinen massasuodatin ARS 250

Automaattinen massasuodatin ARS 250

Soveltuu erinomaisesti omakotitaloihin joissa on pora- rengas- tai lähdekaivo.

Asennetaan heti pumpun jälkeen.

Ei bakteerien poistoon.

Raudan poistoon

Rauta ja mangaani ovat yleisimmät kaivovesiämme haittaavat ongelmat. Vaikka raudasa ja mangaanista ei ole varsinaista terveydellistä haittaa, ovat ne kuitenkin normaalia vedenkäyttöä haittaavia alkuaineita. Rauta aiheuttaa kaakeleiden, wc-istuinten ja muiden saniteettikalusteiden värjäytymistä ruskeaksi.

Mangaanin poistoon

Mangaani aiheuttaa mustia pisteitä valkopyykkiin ja voi tehdä myös öljymäisen kalvon veden pintaan. Lisäksi edellämainitut alkuaineet aiheuttavat putkistoihin kerrostumia, jotka voivat aiheuttaa myös terveydellisiä ongelmia pidemmällä aikavälillä.

Rikkivedyn poistoon

Raudan ja mangaanin lisäksi erityisesti syvissä porakaivoissa on usein rikkivetyongelma, eli vesi haisee mädäntyneeltä kananmunalta ja myös veden pH-arvo voi olla matala. ARS-suodattimet poistavat myös rikkivedyn kemikaalttimasti luonnollisella ilmastuksella, nostaen samalla myös veden pH-arvon oikealle tasolle.

Toiminta

Orwa ARS-suodattimien toiminta perustuu ainoastaan ilman (hapen) ja oikeanlaisen suodatusmassan hyväksikäyttöön. Ennen painesäiliötä sijoitettava ilmastin aloittaa prosessin hapettamalla rautaa ja mangaania, samalla myös veden pH-arvo nousee ja rikkivety poistuu. Varsinaisen raudan ja mangaanin suodatus tapahtuu painesäiliön jälkeisessä suodatinsäiliössä, jossa on erikoissuodatusmassaa ja hiekkaa. Hapettunut rauta- ja mangaanisakka kerätään säiliöön ja huuhdellaan joka kolmas päivä auotmaattisesti viemäriin.

Tilan tarve

  • Korkeus 1600mm
  • Syvyys: 250mm

Malli: Orwa ARS 250
Valmistaja: BWT Separtec Oy

Vesinäytteiden perusteella valitaan käytettävät massat sekä niiden määrät. Vesinäytteen voitte teetättää paikkakuntanne elintarviketarkastajan välityksellä.

HINTA: 2540,00€ + ALV